Ordine si Feng Shui

Nu sunt o adepta a principiilor feng-shui, intru-cat nu le cunosc indeajuns. Va impartasesc si voua ceea ce descopar in peripetiile mele pe net, insa nu pot spune ca le recomand ci mai degraba luati-le ca pe o curiozitate.
Conform principiilor Feng Shui, mentinand o anumita ordine in camera copilului va avea efecte pozitive asupra gandirii si sanatatii deoarece camera reprezinta mediul in care acesta se dezvolta in primii ani de viata.
Astfel, Feng Shui recomanda pozitionarea camerei copilului spre V, in timp ce patul trebuie asezat in portiunea SV a camerei. Usa camerei nu trebuie sa fie in directia opusa patului si mobila nu trebuie aranjata in mijlocul camerei. Orientarea geamurilor spre E sau N este benefica.
In alta ordine de idei nu este recomandat tv si calculator in camera copilului. Daca este necesar se recomanda plasarea tv in SE si a calculatorului spre N.
Daca in camera se afla si o masa de studiu, aceasta trebuie orientata in asa fel incat micutul sa stea cu fata spre N, E sau NE. Aceasta pozitionare antreneaza creierul si, astfel, memoria. Cartile trebuie tinute tot timpul in partea de S,V sau SV intru-cat o aglomerare de carti si materiale de studiu creeaza presiune psihica.
Utilizati lumini calde si nu foarte puternice, niciodata lumina dura gen spoturi.
In ceea ce priveste culorile, acestea au un afect puternic asupra psihicului copilului. Feng-shui recomanda culoarea verde intru-cat da senzatia de proaspat, curat, aerisit si ajuta la dezvoltarea capacitatii creierului.
Ca o concluzie este de preferat a evita in camera copilului culorile puternice, tv, calculatorul, masa de studiu si chiar oglinzile.
Daca toate aceste indicatii nu v-au zapacit, multa bafta in amenajarea Feng Shui!

Niciun comentariu:

Aboneaza-te