Povestea lui Mickey Mouse

Totul a inceput cu un soricel....

MICKEY MOUSE-cel mai faimos personaj al lui Walt Disney, si-a facut debutul pe ecran la data de 18 noiembrie 1928 ca star al primului desen animat ce avea sunet "Steamboat Willie".

De la debutul sau, Mickey a devenit o personalitate internationala a carei succes a pus bazele fundatiei financiare in urma careia Walt Disney a facut istorie.

Mickey "s-a nascut" in timpul calatoriei lui Disney cu trenul de la New York la Los angeles. Walt se indrepta catre o intrunire de afaceri ce viza obtinerea de fonduri pentru filmele sale. Trebuia sa prezinte comitetului un personaj care sa impresioneze, asadar s-a gandit la un soricel haios pe nume Mortimer. Pana la sfarsitul calatoriei cu trenul numele sau s-a schimbat in Mickey la cererea lui Lillian, sotia lui Walt, care credea ca numele Mortimer este prea pompos. Asa s-a nascut o stea!

Nu a durat mult pana ce noul venit sa devina faimos. O data cu el au aparut multe alte personaje atat de indragite: Minnie Mouse, Goofy, Pluto, Donald Duck si multe altele...

In 1932, activitatea lui Disney a fost premiata cu un Oscar pentru crearea lui Mickey.


In 1955 Mickey s-a mutat la Disneyland fiind un personaj principal, intampinand vizitatorii si fiind prezent la toate paradele nationale.


In 1978, 18 noiembrie, in onoarea celei de-a 50-a aniversari, a devenit primul personaj de desen animat onorat cu propria lui stea pe "Hollywood Walk of Fame".


Unul din cele mai importante tributuri aduse lui Mickey a fost de insusi Disney cand, la prima sa emisiune televizata dupa deschiderea Disneyland-ului, a spus" Sper sa nu pierdem din vedere un singur lucru....ca toate acestea au inceput datorita unui soricel!"

Un comentariu:

daiana spunea...

Draga Rox, imi plac lucrarile tale si admir faptul ca te documentezi mult.O sa iti fac vizite mai des:)
Succes mult, Daiana

Aboneaza-te