Tom si Jerry

Am avut pana acum 2 zile un chestionar pe blog de unde reiesea ca desenul vostru favorit este "Tom si Jerry", astfel mi-am propus sa creez un fel de mini-istorie a desenelor animate si sper sa si reusesc ! Am inceput cu "Alba ca Zapada" pentru ca este favoritul meu insa, continui cu "T&J" dupa cum urmeaza:

Creatorii scurt metrajelor "T&J" sunt William Hanna si Joseph Barbera, insa lor le-au urmat Gene Deitch, Chuck Jones si alte cateva nume pe care nu are rost sa le enumeram nu pentru ca sunt mai putin importante ci pentru ca oricum nu le-am retine.
Magia acestor desene animate se gaseste , de fapt, in cele doua personaje principale: Tom, o pisica albastru de Rusia si Jerry, un soricel maro, mic si dragalas."Confruntarea" dintre Tom si Jerry incepe undeva in 1940 si se termina prin 2005,din pacate!

Un amanunt necunoscut multora este acela ca numele celor doi erau initial Jasper si Jinx, o alegere mai deosebita as putea adauga.
Alaturi de acesti doi "prieteni" mai apar alte cateva personaje cum ar fi: Butch, alta pisica ce ravneste la Jerry si Spike, un buldog intotdeauna nervos pe Tom deoarece il necajeste pe fiul sau Tyke. Personajele feminine fata de care a aratat Tom vreun interes s-au schimbat pe parcursul mini-seriilor de la Sheikie la Toodles Galore, nume necunoscute mie, trebuie sa recunosc. Un personaj care intruchipeaza omul prezent in aceste animatii este Miss Mammy Two Shoes, menajera ce il dojeneste mereu pe Tom si careia nu i s-a aratat decat o data chipul in "Saturday Evening Puss" in 1950. Ultimul, dar nu cel din urma este Tuffy, un soricel gri, orfan pe care il adopta Jerry. Daca am omis vreun personaj, imi cer scuze insa asta e ceea ce imi amintesc. Primesc cu drag orice fel de completari veti dori sa aduceti!
Importanta acestor desene animate este evidentiata de cele sapte oscaruri castigate pentru cel mai bun scurt metraj animat si de numarul mare de fani pe care l-au castigat pe parcursul anilor!

Un comentariu:

Jocuri cu Tom si Jerry spunea...

Habar nu aveam de Tuffy :D E mai putin popular se pare :))

Aboneaza-te