Aniversare 80 ani,Popeye!


Popeye Marinarul (Popeye the Sailor ) a părut pentru prima dată în cotidianul newyorkez "Evening Journal" în anul 1929 într-o serie de benzi desenate.
Popeye, creaţia lui Elzie Crisler Segar, a ajuns în scurt timp un personaj popular fiind folosit atât în benzile desenate cât şi în desene animate, filme şi o sumedenie de obiecte care-i poartă chipul.
Spanacul, secretul puterii sale, a intrat în povestea lui Popeye Marinarul în urma unei erori de tipar. Un studiu era publicat în presa americană cu cifre eronate. În comunicatul oficial transmis redacţiilor , spanacul era prezentat ca având de 10 ori mai mult fier decât în realitate. Inspiraţi de greşeală, creatorii lui Popeye i-au oferit acestuia spanacul drept armă secretă. Efectele au fost imediate, vânzările de spanac au crescut specatculos. Ba chiar au salvat industria de conserve din Crystal City, Texas, oraş care şi-a onorat eroul cu o statuie.
Celebrul Popeye Marinaul continuă şi astăzi, la 80 de ani, să fascineze copiii şi nu numai. Folosirea tehnicilor moderne l-au readus pe acest personaj şi pe calculator, fie ca eroul unor jocuri, fie ca personajul unor desene animate 3D. Altfel spus, povestea lui Popeye merge mai departe.

Niciun comentariu:

Aboneaza-te