Camere pentru copii: gemeni        Asadar, asteptati gemeni. Felicitari!Ce privilegiu minunat! Pun pariu ca va intrebati cum sa organizati camera perfecta pentru ei, unde veti instala cate doua lucruri pentru fiecare din gemeni, unde veti gasi spatiul necesar pentru depozitare etc.


        Decorarea unei astfel de camera aduce cu sine cateva provocari speciale dar, in general, nu este cu mult mai diferita decat decorarea camerei unui singur copil. Ca la orice proiect, cel mai bun punct pentru a incepe este sa cauti cat mai multe imagini cu camere pentru gemeni, imagini care sa reflecte ideile pe care deja le ai.
   Anticiparea si asteptarea nasterii unei perechi de gemeni poate duce la unele momente de anxietate insotite, fara indoiala, de o mare bucurie.
Una dintre principalele dorinte este sa pregatesti o camera primitoare si frumoasa insa mai presus de toate va trebui sa te asiguri ca va fi o camera sigura si usor de folosit.

In acest articol am incercat sa fac o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand amenajati o camera pentru gemeni.

    1. Incepeti decorarea camerei din timp

      Gemenii au un "obicei" de a veni pe lume mai devreme.Nu iti doresti sa fii catarata pe o scara, instaland perdeaua frumos colorata si sa intri in travaliu in acel moment. Incearca sa termini amenajarea inainte de sfarsitul trimestrului al doilea.

     2.Decideti daca gemenii vor avea camere separate sau una pe care o vor imparti.

  Cele mai multe mame opteaza pentru o singura camera intru-cat exista mai multe avantaje:
-Legatura formata intre gemeni in timpul celor noua luni se mentine si este intarita.
-Vei avea de vizitat o singura camera pentru a-i schimba si a-i hrani.Acest lucru este avantajos atunci cand gemenii vor incepe sa planga stereo :)
-ii poti hrani pe amandoi in acelasi timp, incurajandu-i sa doarma in aceeasi pozitie
-Toate lucrusoarele gemenilor sunt depozitate intr-un singur loc, in loc sa fie despartite in doua camere separate.
-bineinteles, vei economisi bani in ceea ce priveste amenajarea camerei.


      3.Fiti siguri ca dispuneti de spatiu suficient.

      Daca va decideti la o singura camera va trebui sa va asigurati ca este suficient de mare. O optiune la indemana este aceea de a sacrifica dormitorul cel mai spatios din casa.

       In cazul in care aceasta solutie nu va surade sau nu va este la indemana, exista cateva idei de decorare a unui spatiu mai mic, astfel incat sa obtineti un rezultat cat mai bun.

  
  4.Porneste de la o culoare preferata, in acest caz doua. Nu te considera obligata sa folosesti roz pentru fete si albastru petru baieti.

Exista foarte multe idei in legatura cu ce culori sa folosesti pentru a defini camera copilului. Principala problema pe care trebuie sa o rezolvi este aceea de a folosi culori neutre cu diverse accente sau doua culori diferite, aflate in contrast.

Daca doresti sa folosesti o culoare neutra, complimentata de accente:
Varuieste peretii cu crem si adauga un accent de culoare in zona unui patut si alt accent de culoare in zona celuilalt. Acest accent poate fi un segment din perete, o pictura, numele copilului pictat, accesoriile patutului etc.

In cazul in care doriti sa folositi doua culori diferite , principale, varuieste doi pereti intr-o culoare si doi in alta culoare.
Plaseaza un patut pe peretele de o culoare si celalalt patut pe peretele de culoare diferita.

Poti impleti aceste doua culori folosind accente inversate. De ex.,
daca alegi culorile violet si roz:
Patutul asezat pe peretele violet poate avea asternuturi roz, numele copilului scris deauspra patutului cu roz si cativa fluturasi pictati tot roz, in timp ce al doilea patut , plasat pe peretele roz sa aiba , bineinteles, asternutul violet ...Ce spuneti despre un contrast mai puternic: lebede albe pe fond negru si lebede negre pe fond alb? Bineinteles cele doua culori pot fi nuante apartinand aceleiasi culori, nu este obligatoriu sa folositi doua culori contrastante.
Mergi la un magazin de specialitate si uitat-te la cardurile de culori. Sunt de obicei de la trei la sase tonuri ale aceleiasi culori. Alege cate o culoare pentru fiecare copil, ca o semnatura, un lucru distinctiv plus inca doua nuante.


 4.Folosondu-va de cateva trucuri, creati iluzia de spatiu intr-o camera mica:

-utilizati mobila deschisa la culoare. Mobila inchisa va micsora spatiul.
-de asemenea varuiti peretii in culori deschise pentru a crea iluzia de spatiu deschis.
-alegeti culoarea perdelei si a accesoriilor in asa fel incat sa se asorteze cu cea a peretilor.O alta idee este de a alege perdele transparente care sa se integreze in perete.
-ganditi vertical ,evitati obiectele ce acopera doar planul orizontal, de ex. paturi supraetajate(in cazul unor copii mai mari)

     Alte cateva idei pentru decorarea camerei pentru gemeni:
        In cazul in care dispuneti de spatiu, este o idee buna sa asezati un fotoliu sau un pat de zi in camera gemenilor. Toate actiunile dv. vor fi la puterea a doua, asadar in cazul in care noaptea va trebui sa o petreceti foarte mult in camera micutilor, este ideal sa aveti un loc comod unde sa va odihniti.
         Daca sotul sau bunica va vor ajuta, este bine sa instalati doua scaune sau fotolii astfel incat atunci cand va trebui sa ii hraniti sa o puteti face in acelasi timp.
         Instalati doua surse de lumina separate pentru a nu deranja unul din copii atunci cand trebuie sa il schimbati pe celalalt.
         Daca veti folosi un singur dulap, asigurati-va ca fiecare din copii are sertarele lui separate pentru a va fi mai usor atunci cand trebuie sa gasiti un lucru. Puteti, de asemenea, eticheta fiecarui geaman un cosulet cu lucruri sau puteti face deosebirea prin culoare.


Un alt truc care va poate ajuta este sa separati camera printr-un "perete" de rafturi. In acest fel camera ramane spatiu comun insa ofera fiecarui copil intimitatea necesara, castigand in acelasi timp spatiu de depozitare.

Ca o concluzie,in cazul in care asteptati gemeni, nu decorati viitoarea lor camera cu lucruri identice intru-cat asemanarile dintre ei se opresc la trasaturile fizice. De aceea este foarte important sa cautam sa diferentiem personalitatile micutilor inca din primii ani de viata.Niciun comentariu:

Aboneaza-te