Povestea lui Bambi

Bambi-film animat produs de Walt Disney, distribuit in cinematografe pentru prima data la data de 13 august 1942. A fost desemnat cel mai lacrimogen film al tuturor timpurilor, în ciuda vechimii lui de 66 de ani.
Filmul are la baza cartea lui Felix Salten "Bambi, A Life In The Woods".
Personajele sunt Bambi, o caprioara cu coada alba, parintii lui, prietenii lui, Thumper(iepurasul cu nasul roz), Flower(un sconcs) si prietena lui din copilarie si viitoarea partenera de viata, Faline.
Filmul a primit 3 nominalizari la Oscar pentru "Cel mai bun sunet", "Cea mai buna melodie"<Love Is A Song>, "Cea mai buna coloana sonora".
Este clasat pe locul al treilea in topul celor mai bune filme animate.
"Bambi" nu a inregistrat incasari deosebite la primele difuzari, insa a recuperat costurile uriase(peste 2,000,000$) in timpul difuzarilor din 1947. Chiar daca filmul a avut parte de recenzii favorabile, a fost de asemenea criticat ca fiind nepotrivit pentru copii datorita mortii tragice a mamei lui Bambi. A fost un moment care l-a determinat pe Sir Paul McCartney să devină vegetarian. Într-un interviu acordat acum trei ani de zile, celebrul cântăreţ, a declarat: "Cred că acest film m-a făcut să cresc gândindu-mă că vânătoarea nu este grozavă".
In 2006, apare continuarea, "Bambi II", in care micuta caprioara isi urmeaza tatal in padure imediat dupa moartea mamei sale. Aparitia sa tarzie(dupa 40 ani) si calitatea subiectului demonstreaza faptul ca unele filme nu merita un follow-up atat de superficial. Bineinteles multi dintre noi vor urmari cu drag aceasta a doua parte insa, cei intr-adevar atasati de clasicele filme animate vor aprecia originalul "Bambi" fara a simti nevoia unei urmari.

Niciun comentariu:

Aboneaza-te