Accesorii pentru ferestre

Accesoriile ferestrelor reprezinta un element de baza in definirea designului camerei copilului. In functie de fiecare caz, vom discuta despre alegerea cat mai corecta a draperiilor, perdelelor, jaluzelelor etc.

Prima regula in alegerea corecta a acestora este siguranta. Asadar, in functie de varsta copilului, asigurati-va ca perdelele, draperiile sau orice alt accesoriu folositi pentru infrumusetarea ferestrelor, nu au cordoane sau sireturi de care copilul poate trage sau in care se poate incalci. Daca vorbim despre ferestrele din camera unui nou nascut sau a unui copil care merge de-a busilea, evitati accesoriile ferestrelor prea lungi sau situate in apropierea patutului sau a locului de joaca pentru a evita posibilele accidente.

Aceste accesorii ar trebui sa fie usoare si sa permita circularea cu usurinta a aerului curat.Alegeti perdele , draperii sau jaluzele care sa nu aiba atasate margele, cordoane sau orice altceva s-ar putea desprinde si ar putea fi inghitit sau ar putea cauza strangularea accidentala.

Bifand siguranta pe lista noastra, sa trecem mai departe: fun si amuzament.


In cazul folosirii de accesorii din material textil, este recomandat sa repetati tema si la alte accesorii gen pernute, huse de scaun sau fotoliu, asternuturi etc.

Folositi-va de tema desenelor animate atat de indragite de micutii dv. pictand jaluzelele de lemn sau plastic sau imprimandu-le pe draperii sau perdele in functie de caz.

Adaugati accesorii gen fundite sau cordoane viu colorate unor perdele sau draperii simple, avand grija ca nivelul la care sunt expuse sa fie usor ridicat sau in caz contrar, asigurati-va ca acestea sunt bine prinse sau chiar cusute.

In cazul in care folositi jaluzele de lemn, puteti accesoriza caseta de depozitare a acestora cu ajutorul picturii sau a autocolantelor. Aceste casete pot fi utilizate si ca etajera pentru expunerea colectiei indragite de jucarii sau poze de familie.

Pentru un impact deosebit alegeti culori contrastante , culori tari alaturi de pasteluri.

Si bineinteles, nu uitati si de sfaturile practice in alegerea accesoriilor perfecte pentru ferestre.
In primul rand, alegeti-le pe cele care prind praf cel mai greu si se curata cel mai usor.
Asigurati-va un al doilea rand de draperii sau perdele atunci cand primul este la curatat.
Si nu in ultimul rand, keep it simple adica nu va complicati peste masura. Have fun!


       Eclaude.ro
       Jaluzele.ro

Un comentariu:

Andreea spunea...

Sfaturi utile!!! Multumim pentru articol!!!

Aboneaza-te