Let's paint step by step

Daca aveti posibilitatea si timpul necesar varuirii camerei copilului, modalitatile sunt nenumarate. De la o combinatie monocromatica la pereti de diferite culori, de la culori neutre la combinatii puternice si contrastante. Insa de ce sa nu mergem mai departe?In cele ce urmeaza vom parcurge pas cu pas decorarea unei camere cu 5 culori (minimul pentru a evita alaturarea  si repetarea aceleiasi culori). Combinatia ramane la latitudinea dv. Alegeti culorile care va plac iar in cazul in care aveti un copilas mai mare , antrenati-l sa va ajute. Recomand pentru camera copilului culori mai moi, jocuri mai suave de nuante iar pentru camera de joaca o combinatie mai indrazneata care sa stimuleze vizual.
Pentru acest proiect nu aveti nevoie decat de rabdare, timp liber(cateva ore pentru masurat, lipit si varuit) si o serie de materiale usor de gasit pe piata:

-Banda adeziva de hartie (gasiti la librarie, va recomand una de calitate pentru a adera cat mai bine la suprafata peretelui evitand astfel scurgerea culorii)
-doi trafaleti, unul mai mic sau eventual o pensula pentru spatii stramte si unul mai mare pentru restul suprafetelor.
-ruleta
-creioane colorate
-var (cel putin 5 nuante la alegere)

Instructiuni:

 1. Masurati peretele si decideti marimea formelor geometrice si a benzii despartitoare. Dreptunghiurile din imagine au 60/40 cm cu banda despartitoare de 8cm.
Sfat: Impartiti peretele in asa fel incat sa obtineti un numar impar de forme geometrice  si folositi un minim de 5 cm pentru banda despartitoare.
2. Folosind o ruleta si o cumpana sau o cumpana cu centimetru integrat desenati proiectul final. Utilizati creioanele colorate pentru a indica fiecare culoare pe care intentionati sa o aplicati. Incepeti masuratoarea si desenul de sus in jos.

3. Lipiti banda adeziva de hartie pentru a delimita fiecare forma geometrica.Lipiti in asa fel incat sa nu ramana urme de creioane colorate. Pentru un rezultat cat mai curat, lipiti cu grija si apasati puternic banda pe perete.4. Timpul pentru culoare! Folosind trafaletul sau pensula aplicati varul. Cat varul este inca umed, deslipiti banda adeziva cu grija pentru a nu se deslipi si culoarea.

Niciun comentariu:

Aboneaza-te