Anatomia camerei de joaca

Spatioasa, distractiva si sigura- cateva caracteristici ale camerei de joaca, spatiu care nu ar trebui considerat un lux mai mult decat o necesitate.
Zilele reci si ploioase, frigul sau zapada te tin in casa, limitand posibilitatea copilului tau de a se juca? Iata, de ce, camera de joaca este o solutie la indemana atunci cand exista posibilitatea.
Cand decoram camera de joaca, este necesar sa tinem cont de 5 lucruri elementare: tematica, punctul de referinta, depozitare, evolutie si siguranta.
Tematica- Camera de joaca ar trebui sa fie in primul rand distractiva si amuzanta. Fie ca te rezumi la o anumita tema sau impletesti mai multe elemente diferite de decor, alegerea trebuie facuta impreuna cu micutul tau. Foloseste culori puternice pentru stimulare si nu uita de lumina.
Punctul de referinta al camerei poate fi o piesa de mobilier ca un tobogan de interior, un leagan sau de ce nu, un birou unde micutul poate desena sau colora. De asemenea, camera trebuie sa fie divizata pe zone. Zona micului artist, zona cu jucarii, zona toboganului (daca este cazul)etc.
Depozitare- Fiecare camera de acest gen are inevitabil, o cantitate mare de jucarii de toate marimile si formele. Spatiul de depozitare este necesar in aceasta camera mai mult decat in cea de dormit. Astfel, indicat ar fi sa construiti cateva rafturi(preferabil joase) pe care sa poata fi dispuse cartile, unele jucarii, si pentru a putea fi cu usurinta asezate cutiile sau cosurile cu maruntisuri. Recomandat este sa dispuneti de cosuri sau cutii de depozitare pentru a tine jucariile in acelasi loc si pentru a-l responsabiliza pe micut.
Evolutie- tineti cont de faptul ca aceasta camera trebuie sa poata fi folosita de copii de varste diferite. O data cu cresterea copilului ea va putea fi transformata in camera de studiu.
Siguranta- Camera de joaca va fi inevitabil locul unde cele mai multe accidente de joaca vor avea loc. De aceea, trebuie sa luam in considerare normele de siguranta pentru a evita accidentele majore. In cazul in care exista posibilitatea, instalati o camera de luat vederi in camera pentru a putea supraveghea actvitatea micutului fara a fi neaparat prezenti.

Niciun comentariu:

Aboneaza-te