Sfaturi pentru decorarea camerei unui nou nascut

Inca de la inceput, sarcina de a decora camera micutului vostru poate deveni epuizanta. Cautarea culorii potrivite pentru pereti este o corvoada in cazul in care nu stiti exact spre care sa va indreptati : nuante de roz si bleu sau culori neutre?

Spre norocul nostru exista specialisti care pot raspunde la o serie de intrebari pe aceasta tema. Iata un interviu luat Serenei Dugan (Serena &Lily-stanga)

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand alegem culoarea pentru camera copilului?

"As lua in considerare longevitatea camerei in primul rand", spune Dugan."Trebuie sa ne concentram in jurul unei palete de culori care va rezista in timp." Specialista recomanda mobila si acessoriile clasice.
De asemenea sugereaza combinatia de culori deschise si asemanatoare, cum ar fi rozul pal si cremul, pentru obtinerea unui efect calmant.

Ar trebui sa ne ferim de roz si bleu?
"Aceste doua culori sunt clasice. De aceea, alegerea lor este una recomandata cu conditia sa ne ferim de nuantele tipatoare, prea tari", recomanda Dugan.
"Aceste combinatii de culori afecteaza intr-adevar nou-nascutul si este bine sa o faca intr-un mod pozitiv", spune ea.

Daca alegem culori neutre pentru pereti, cum mai putem obtine un look fresh al camerei?
"Albul si cremul arata foarte bine alaturi de culorile aprinse. Nu va fie teama de combinatii mai putin traditionale."


Care sunt lucrurile ce nu trebuie sa lipseasca din camera unui nou nascut?
"Camera unui nou nascut are nevoie de patru lucruri esentiale", ne impartaseste Dugan."Un patut pentru dormit, un fotoliu/scaun pentru alaptat, o masa pentru schimbat si spatiu de depozitare."
Cand alegeti un fotoliu pentru alaptat, fiti sigure ca este confortabil, intru-cat veti peterece destul de mult timp alaptand.
Optati pentru mobila care poate fi usor transformata din cea a unui nou nascut in cea a unui prescolar.
Succes la decorat!

Niciun comentariu:

Aboneaza-te