Alegerea culorii perfecte

                         Culoarea reprezinta un lux al lumii moderne. Cu doar o suta de ani in urma, culoarea era apanajul bogatilor. Pe atunci, nu exista tv color, reviste sau carti colorate, nu existau obiecte din plastic colorat iar materialele textile colorate erau foarte rare si scumpe. Pentru majoritatea oamenilor, lumea era un simplu amestec de nuante gri.
                         Cu toate acestea, in anii '50, industria chimica a reusit sa produca vopsele in zeci de nunate. Astazi este posibila crearea a peste 16 milioane de culori diferite.


Culorile pale si tonurile de alb pot insenina instantaneu o camera terna, conferindu-i un aer proaspat si creand o atmosfera luminoasa si spatioasa. Culorile bogate, intense, ca, de pilda, rosul-rubin sau verdele-smarald au un efect puternic, dand nastere unui mediu intim, familiar.

 Nu putem schimba culorile din casa la fel de des precum ne schimbam hainele, prin urmare, selectia culorilor este esentiala.
Niciodata, paleta din care putem alege culorile nu a fost mai larga. Dar, cu o oferta atat de generoasa, de unde incepem?
Cu asemenea posibilitati, alegerea culorii ii poate incurca si intimida pe amatori, dar si pe profesionisti. Multi producatori de vopsea se lauda ca pot realiza orice culoare, ceea ce este, cu siguranta, un lucru uimitor. Dar cum ne putem decide asupra nuantei perfecte?
Sunt multi factori de luat in cosiderare cand incepeti colorarea unui spatiu. Cateva cunostinte practice si un strop de inspiratie creatoare pot insemna un ajutor semnificativ in luarea deciziilor corecte.
Cand alegeti culorile pentru casa voastra, raspundeti mai intai la urmatoarele intrebari:
1. care este destinatia camerei? (in cazul camerei copilului: este camera de somn, de joaca, ambele)
2. in ce momente ale zilei este folosita camera cel mai mult?
3. ce cantitate de lumina naturala primeste camera?
4. ce trasaturi arhitectonice importante prezinta camera?
5. care sunt piesele de mobilier de mari dimensiuni care se gasesc sau se vor gasi in camera?
6. ce culori predomina in camerele invecinate?(pentru a pastra o sincronizare cromatica, in cazul in care se doreste acest lucru)
7. ce sentimente si emotii doriti sa transmita spatiul respectiv?
O data ce ati gasit raspunsurile la aceste intrebari, alegerea nuantelor perfecte va fi mult mai usoara.

Un comentariu:

Dorian spunea...

Buna seara,

Imi place blogul "DECO PENTRU COPII" si l-am adaugat la blogroll pe GhidulMeu.ro.
Ati putea sa ma ajutati cu un link catre www.elefant.ro cu titlul "Carti online"?
Mi-ar fi de mare folos.

O seara buna!

Aboneaza-te